Dieta surowa, która jest… smaczna!

Dieta surowa,która jest smaczna
Jak poprzez odpowiedni dobór surowych składników swojego pożywienia możesz odmienić siebie
Jak często zastanawiasz się, czy to, co właśnie jesz wyjdzie Ci na zdrowie? Kiedy przeczytałem poniższy spis – doszedłem do wniosku, że jem większość z wymienionych w nim rzeczy:


Przede wszystkim cukier i produkty w skład których wchodzi, takie jak dżem, różnego rodzaju galaretki, lody, ciasta, landrynki, guma do żucia, napoje słodzone cukrem, soki słodzone cukrem, owoce, owoce konserwowane za pomocą syropu cukrowego.

Keczup, musztarda, ostre sosy pomidorowe.
Bardzo słone produkty: chipsy, solone orzeszki, krakersy itp. O skutkach ubocznych soli pisałem w części pierwszej.
Wyroby z białego, przetworzonego przemysłowo ryżu.

Jedzenie mocno smażone.
Tłuszcze nasycone i oleje hydrogenizowane.
Margaryna.
Masło hydrogenizowane.
Kawa, napoje kawowe, herbata, alkohol, mleko.
Nikotyna.
Wieprzowina i wyroby z niej.
Jakiekolwiek ryby wędzone.
Jakiekolwiek wędzone mięso, szynki, kiełbasy itp.
Hot dogi, hamburgery, kanapki z mięsem.
Kurczaki hodowane na hormonach (stymulatorach wzrostu).
Zupy konserwowane i koncentrowane.
Wyroby z białej mąki (chleb biały, ciasta, ciasteczka, torty, krakersy, wafle, makaron, spaghetti itp.).
Zażywanie leków (aspiryna, środki nasenne, przeciwbólowe, antyhistaminowe) bez konsultacji z lekarzem.

dieta surowa

Pobierz darmowy fragment pdf Dieta surowa jest smaczna !

Spis treści:
WSTĘP
POZNAJEMY ACYDOZĘ
Zakwaszenie i neutralizacja
Tego lepiej nie jeść i nie pić
CENA ŻYCIA
Co jest powodem przedwczesnego starzenia się?
Czym są wolne rodniki?
Antyoksydanty
Czy witaminy i minerały są potrzebne?
Dietę trzeba uzupełniać
Witamina E (tokoferol)
Witamina C (Kwas askorbinowy)
Beta-karoten
Nasz ratunek: E + C + beta-karoten
Dlaczego są potrzebne witaminy grupy B
Witamina B12
SEPTANPERIODYKA
CO PIJEMY?
Trawienie opiera się na wodzie
Skąd bierzemy wodę?
Soki
OWOCE SĄ NAJLEPSZYM JEDZENIEM
Agrest
Ananas
Arbuz
Awokado
Banan
Borówka
Brzoskwinia
Cytryna
Czarna porzeczka
Czereśnia
Czerwona porzeczka
Daktyle
Figa
Granaty
Grejpfruty
Gruszki
Jabłka
Jeżyny
Kanalup (melon)
Kiwi
Malina
Mandarynka
Mango
Morela
Papaja
Pomarańcza
Śliwki
Truskawki
Winogrona
Wiśnia pospolita
Żurawina błotna
PODSTAWOWE WARZYWA I SOKI WARZYWNE
Bakłażan (oberżyna)
Batat
Brokuły
Brukselka
Burak czerwony
Cebula
Chrzan
Ciecierzyca pospolita
Cykoria (endywia)
Cynamon
Czosnek
Dynia
Fasola limeńska (lima)
Fasolka szparagowa
Fasola czarna
Fasola czerwona
Fasola zwyczajna
Groszek zielony
Gryka zwyczajna
Herbata zielona
Imbir
Jęczmień
Kabaczek
Kalafior
Kalarepa
Kapusta
Kapusta pekińska
Kapusta włoska
Karczochy
Kiełki fasoli
Kiełki pszenicy
Kukurydza
Marchew
Mniszek lekarski
Nać gorczycy jasnej
Ogórek
Papryka chilli
Papryka
Pasternak
Pietruszka
Pomidor
Por ogrodowy
Pszenica zwyczajna
Rabarbar ogrodowy
Rozmaryn
Ryż brązowy
Rzodkiewka
Rzepa
Sałata
Seler
Soja
Soczewica
Szczypiorek ogrodowy
Szparagi
Szpinak
Ziemniak
ORZECHY
Orzechy laskowe
Orzechy pistacjowe
Orzechy włoskie
Orzechy ziemne
OLEJ LNIANY
CZY SOKI UZDROWIĄ?
SPIS LITERATURY

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
%d bloggers like this: